El Concert d’Hivern donarà el tret de sortida al Projecte Anual

L’Escola Municipal de Música “El Faristol” de Roda de Ter i l’Esquirol dóna el tret de sortida al Projecte Anual “ENSEMBLATGES”® al Pavelló Municipal de l’Esquirol el proper 4 de febrer a les sis de la tarda.

L’any passat, l’eix del Projecte Anual va girar entorn quatre paraules (Territoris, Patrimoni, Transferència, Memòria) que ens van servir de pretext per vertebrar un projecte on hi tenien cabuda moltes de les nostres inquietuds, i per donar pas a una mirada interna que ens fes qüestionar els perquès de les nostres històries musicals i com aquestes s’inserien en el nostre dia a dia.

Aquest any deixem de banda aquesta mirada personal i aprofitem per treballar des d’una òptica més global, tot focalitzant-nos en un dels aspectes més socials de la música: l’evolució de les agrupacions musicals o “ensembles” que s’han donat al llarg de la història de la música occidental (corals, orquestres, quartets de corda, bandes, batucades…). Ens preparem per fer un salt al temps i descobrir com ens ha influït les interaccions musicals, els matisos i els usos socials de la música dels nostres predecessors, i com el seu llegat ha evolucionat i ha arribat als nostres dies.

Així, el proper 4 de febrer podreu veure els diferents “ensembles” de l’escola en acció. Combos, cambres, orquestres, batucada i cors interpretaran repertori històric propi de cada agrupació musical. En aquest cas, el repertori triat està relacionat amb espais interiors (l’estudi on s’enregistra una banda sonora, l’auditori on s’interpreta una peça creada per a banda simfònica, la sala íntima de concert on el quartet de corda interpreta per a la reialesa una sonata…).

Els dos escenaris on es materialitzarà aquest projecte seran el Pavelló Municipal de L’Esquirol, el proper 4 de febrer a les 18h, i el teatre Eliseu de Roda de Ter, el 17 de juny.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s