L’EMM El Faristol participa activament a les XIV Jornades Miquel Martí i Pol

Una vegada més l’EMM El Faristol de Roda de Ter i l’Esquirol participarà dels actes de les Jornades Miquel Martí i Pol que organitza la Fundació Miquel Martí i Pol entre els dies 9 i 12 de novembre del 2017. Diversos conjunts instrumentals i vocals del centre prendran part en diverses de les activitats programades. Amb aquesta col·laboració, el centre vol vincular la seva activitat i crear sinèrgies amb altres entitats del municipi.

Les Jornades Miquel Martí i Pol són un seguit d’activitats que es porten a terme de forma anual amb la voluntat de recordar la figura del poeta i d’impulsar el coneixement de la seva obra i del seu llegat. Les jornades engloben diversos caps de setmana del mes de novembre, mes de la mort del poeta (11 de novembre de 1929), amb actes que emparen diversos públics: actes festius de caire popular, actes culturals destinats a descobrir la figura de l’autor, actes acadèmics, i actes que fomenten la creació literària i cultural contemporània. Les jornades es fan de forma continuada des de 2006, i han agafat embranzida des de 2013 (desè aniversari de la mort del poeta). Els actes es poden desenvolupar arreu del territori català.

La col·laboració del centre en aquestes jornades se centrarà en el diumenge 12 de novembre. D’una banda, el quartet de corda i en Roger Martí, alumne de clarinet i nét del poeta, participaran a l’acte d’homenatge en record al poeta que es durà a terme a les 10 del matí al Cementiri Municipal de Roda de Ter. De l’altra, els grups de Cor i Escena de Roda de Ter i l’Esquirol presentaran la cantata El Poble, una obra amb text de Miquel Martí i Pol i música del compositor rodenc Xavier Baurier. Acompanyarà el cor un conjunt instrumental format per professores i professors de l’EMM El Faristol. La narració de la cantata anirà a càrrec de M. Roser Anglada, també alumna de l’escola municipal de música. La cantata es presentarà en el marc de l’acte de cloenda de les Jornades – en què també es lliuraran diversos premis i reconeixements -, el mateix diumenge a les 11h al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s