L’EMM El Faristol a les Jornades de Treball de la Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts.

El passat 28 de setembre en Dani Medina, com a director de l’EMM El Faristol, va assistir a unes jornades de treball de la Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts: una iniciativa impulsada l’any 2017 per la Diputació de Barcelona en el marc de la primera de les Jornades Educació Artística i Municipi, amb la intenció d’incorporar tots els ajuntaments de la demarcació que disposen d’escoles municipals d’educació musical i artística (actualment 107 municipis amb 122 centres que apleguen més de 30.000 alumnes). La iniciativa s’inscriu en l’estratègia de consolidació d’un sistema de xarxes de centres educatius de titularitat municipal per reforçar l’acció dels governs locals en el desenvolupament del Servei d’Educació de Catalunya.

La Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts pretén generar un espai d’intercanvi i coneixement horitzontal entre les escoles i contribuir a integrar el conjunt d’actuacions de suport tècnic, material i econòmic en aquest àmbit i fer possible l’aprenentatge compartit. Entre els seus objectius hi ha posar en valor la funció educativa, social i cultural de les escoles municipals de música i arts, contribuir a la sostenibilitat i millora de les escoles municipals de música i arts, compartir l’estratègia, el coneixement i l’experiència dels ajuntaments i dels centres municipals de música, i reforçar la contribució de l’educació artística en els processos d’aprenentatge i de desenvolupament integral de les persones.

Durant la jornada es van traçar set línies de treball basades en els objectius establerts, i es van organitzar grups de discussió per trobar possibles estratègies d’acció. L’EMM El Faristol va participar del grup de treball encarregat de promoure i reforçar l’educació artística en els processos d’aprenentatge, establint un projecte educatiu integral i transversal de totes les arts.

La propera trobada es realitzarà durant el primer trimestre de l’any 2019, amb l’objectiu de validar i posar en comú els acords presos per les diferents línies de treball.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s