MÚSICA, EDUCACIÓ I CONFINAMENT

Vivim dies d’excepcionalitat… un temps que ens obliga a replantejar-nos hàbits i rutines, estratègies vitals i mirades entorn el món que ens envolta. Des de l’escola creiem que la música i les arts, ara més que mai, són necessàries per ajudar-nos a mantenir l’equilibri en aquests temps tant incerts, i és així com docents i famílies haurem d’establir un nou sistema de relacions que s’adeqüi al nou context en el què vivim, contribuint a un equilibri sostenible per tothom. Per fer front a aquesta crisi social, caldrà que totes i tots ens reinventem en cadascun dels treballs que desenvolupem. I com a escola entenem que aquest període no és un parèntesi, és molt més: és l’oportunitat per desescalar i dimensionar bé, per coordinar-nos millor, per dissenyar agilitats i desaprendre obsolescències. És un gran moment per reinventar-se però, sobretot, per trobar estratègies que permetin conciliar la criança i l’educació amb la tribu de cadascú, no havent-hi un model únic ni imprescindible. Les màquines ens connecten, però qui crea valor són les persones. I per això volem posar èmfasi en una educació no lineal, flexible i adaptable als ritmes i les necessitats de cadascú, sigui del docent o de l’alumne. I també volem fer valdre l’enorme tasca que tots els docents, siguin de l’àmbit que siguin, estan duent a terme des dels seus propis confinaments (i cal pensar que no tothom disposa de les condicions necessàries, pel que fa a a vivenda o l’estructura familiar, per dur a terme les classes que tenia previst fer). Volem generar continguts significatius, estratègies per dur a terme un acompanyament personalitzat de cada alumne, però sobretot, fer que la música serveixi per viure aquests dies tan estranys amb una mica més de calma i esperança.

Moltes oportunitats es forgen en l’adversitat. En època de turbulències és fonamental tenir gent resilient amb esperit creatiu, amb voluntat de solució i amb ganes d’oportunitat.

Un comentari Digues la teva

  1. Laia Cano ha dit:

    Si senyores, m’encanta la reflexió i estic totalment d’acord…no serà fàcil, però el camí ens ensenyarà i al final, el resultat que tindrem segur que ens farà millors….
    Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.