Albert Dondarza

164965_10152756226500398_1481768297_n

Vaig néixer el 25 d’octubre del 1982 a Olot, on als 6 o 7 anys vaig començar a estudiar violí amb en Juan Sánchez a l’Escola Municipal de Música, d’Olot, és clar. Anys més tard em vaig traslladar, jo i el violí, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb l’Àlex García, on em van titular amb el que llavors era el Grau Mig, l’any 2006.

Sempre he anat combinant la formació acadèmica clàssica amb altres estils que he anat explorant pel meu compte, a més de seguir estudis d’improvisació, violí jazz i modern amb l’Ernesto Briceño.

He participat en cursos i masterclass d’artistes de renom com Oriol Saña, Christoph Mallinger, Alasdair Fraser, Natalie Haas, Hanneke Cassel, Matthew Simon, Ari Poutiainen, Eladio Reinón i Pep Cucurella, així com Fernando Jacutinga, Ney d’Oxossé i Zeca Macapá, primeres figures, aquests, del món de la percussió afrobrasilera.

I és que la meva curiositat m’ha portat a investigar altres instruments de manera autodidacta com les cordes polsades, teclats, percussions i la serra musical.

Al llarg dels anys he treballat i he tingut l’oportunitat de col·laborar en nombrosos projectes (La Banda del Surdo, Comediants, La Fura dels Baus, Residual Gurus, Els Berros de la Cort, Clau de Lluna, Factoria Mascaró…) que m’han portat a enregistrar una vintena de discs i també a participar a destacats festivals de música i arts escèniques tant de casa com de la resta d’Europa, Amèrica del Nord, Àsia i Àfrica.

En el camp de les arts escèniques, vaig compondre la banda sonora per l’espectacle Naïf  (Cia. Toti Toronell), nominada a millor música pels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya (2013) on també participo com a intèrpret.

Dels projectes on actualment estic com a músic i membre fixe en destaco El Pot Petit, Xebi SF, Clave de Sur, Alverd Oliva, Cordes del Món i La Criatura Verda, que combino amb l’activitat docent a l’EMM El Faristol de Roda de Ter i l’Esquirol i l’Aula Musical de l’Escola Pia d’Olot.

albert.dondarza@escolaelfaristol.cat

Anuncis